Divlje odlagalište – kako ga se riješiti

Jednu od najboljih fejs objava povezanih za mjesnu samoupravu u Zagrebu pročitao sam na fejs profilu Vladimira Dimića, vijećnika u Gradskoj četvrti Trnje. Možete je naći na njegovom FB, a ovdje je prenosim u cjelosti:

4. rujna 2018. u 7:25

Vladimir Dimic objava:
Novska 14, Zagreb … Staro Trnje 4.9.2018. 07:00 Novi divlji deponij raste iz sata u sat ..HELP!!!!

Nenad Predovan komentar:
Tko je bacio smeće na tu hrpetinu? Kako su intervenirali građani i vijećnici u Mjesnom odboru Staro Trnje? Koja je reakcija odgovornih da uklone smeće nakon što su vijećnici intervenirali? Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Staro Trnje je Boris Dobrilović. Jeste li Dobriloviću poslali fotke, nazvali ga i sto vam rekao o tome sto je poduzeo i kad ce se smece odvesti? Who is one who has to help?

Vladimir Dimic odgovor:
Ma pisao sam ovo u busu za posao … bilo bi bolje S.O.S. nego Help ali niču ovi divlji deponij kao gljive nakon kiše.😪.

Nenad Predovan odgovor:
Vladimir Dimic Mislim da bismo trebali pripremiti točku dnevnog reda na VGČ i učiniti sve da preveniramo takve stvari, bar na Trnju.

Vibor Barba Zlozruki odgovor:
Ja sam takve stvari znao prijaviti u inbox od službene facebook stranice od Grada Zagreba…i začuđujuće brzo bi poslali ljude i mehanizaciju da to srede…pa pokušajte… poslao bih fotke i lokaciju…oni odgovore brzo i srede to… bar je bilo tako zadnjih par puta..https://www.facebook.com/zagreb.hr/

Vladimir Dimic komentar:
Nakon dojave prijave uklonjeno u roku keks HVALA !!!!!!

Vibor Barba Zlozruki odgovor:
Da…nemres vjerovat…ali fakat su ažurni tak prek fejsa… mene je iskreno pozitivno šokiralo da nekaj funkcionira kod nas…i to brzo i efikasno

Izvrsna objava, izvrstan savjet, izvrsna rekcija gradskih službi Grada Zagreba. Ipak, neka pitanja ostaju: Tko na taj način baca smeće i formira divlje deponije? Zašto to ljudi rade? je li dobra regulativa? Što građani trebaju napraviti kad vide nekoga da baca smeće na divlje deponije? Uopće, što učiniti da se u Zagrebu otkloni mogućnost za stvaranje divljih deponija?

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.