Hitna u službi građana 365 dana

Zagrebačka hitna, odnosno Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba nalazi se na Trnju, u Mjesnom odboru Sigečica u Heinzelovoj 88.

Zagrebačka hitna ponos je Grada Zagreba, a danas je zadovoljstvo bilo nazočiti konferenciji za novinare  i najavama novih nadstandarda hitne službe u Gradu Zagrebu. Presicu su održali  gradonačelnik  Grada Zagreba Milan Bandić s ravnateljicom Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Silvijom Hunyadi-Antičević i pročelnikom Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslavom Jelečom.

Zagrebačka hitna, koja će sljedeće godine obilježiti 110 obljetnicu postojanja, ima ukupno 424 djelatnika, od čega je 69 timova T1 s liječnikom, tehničarem i vozačem, 10 timova  T2 , 41 tim sanitetskog prijevoza i  dva motorista u timu T3.  U prošloj godini imali smo preko 90 tisuća intervencija hitne pomoći te 130 tisuća intervencija sanitetskog prijevoza. Vrijeme dolaska na mjesto intervencije Hitne pomoći za prvi stupanj hitnosti u prosjeku iznosi 7,19 minuta, dok tim T3 na motoru stigne za 5,46 minuta – rekla je Silvija Hunyadi-Antičević. Također, tu su i timovi 3, odnosno djelatnici hitne na motorima koji su u 2017. imali 717 intervencija na koje su dolazili za prosječno 5,46 minuta.

Tema konferencije za novinare bila je nabava 55 automatskih vanjskih defibrilatora, čime će sva sanitetska vozila imati defibrilator.

Mi u Zagrebu uvijek nastojimo postići nadstandarde, a  kada su ljudski životi u pitanju onda nije bitna cijena. U našoj Hitnoj imamo najbolje obučene ljude koji svoj posao vole i rade sa ljubavlju – rekao je gradonačelnik Bandić i najavio reformu zdravstvenog sustava u Gradu Zagrebu. Reforma će se provesti tako da će sustav biti organiziran kao svojevrsni holding. Razdvojit će se i objediniti-upravno upravljački dio od medicinsko-stručnog dijela. Na taj će se način izvršiti racionalizacija, pojednostavniti će se i rasteretiti sustav, a pojačati kompetencija medicinske struke.

Više o Nastavnom zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba možete vidjeti na https://www.hitnazg.hr/

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.