Magija je svuda oko nas

Vanja Lovinčić strastvena je fotografkinja. Fotkanje je samo faza u tome kako stvara fotografiju. I upravo to stvaranje fotografije čini joj, kako sama kaže, neizmjerno zadovoljstvo i ispunjava je. Njene su fotografije kombinirani isječci stvarnosti montirani fotografskom manipulacijom u neku novu “stvarnost” bajkovitog svijeta. Fotografijom oslikava svoje snove i ono što vidi u mašti. U tome je sasvim rijetko sama. Nove fotgrafijske svjetove stvara u izravnom suodnosu s drugima i kao da radi fotografije za te druge. To je potiče u stvaralaštvu. Ako joj se obratite napravit će fotografiju i za vas.

Dođite u Ulicu Grada Vukovara 222 u Zagrebu, pogledajte izlog zagrebačke Gradske knjižnice Marina Držića i vidjet ćete čudesne slike fotografske fikcije i ritma satkanog iz svijeta mašte. Dobre su i neobične te fotografije. Vrijedi doći i pogledati ih.

Ovdje prenosim dvije fotografije s njenog Facebooka Magic is everywhere – Photos by Vanja L. U tekstovima koji je napisala uz svaku fotografiju opisala je i svoj postupak stvaranja slike.

“Night talk”
“Gđa Marija je željela fotku sa svojim konjem Goldijem. Kako Goldie više nije s nama, nisam ga mogla fotografirati već sam iskoristila njegovu staru fotku i Marijinu fotku te kreirala ovaj fantasy svijet. 

 

“Nećak je napravio avion, ja pronašla cvijeće u parku i fotka je rođena  

Zar Vanja nije sjajna?

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.