Festival suvremenog cirkusa na Trnju

Trnje je ovih dana bogatije za još jedan događaj iz kulture – u cirkuskom šatoru dvorišta Pogona Jeinstvo, na Trnjanskom nasipu bb, odmah uz Močvaru, od 28. travnja do 12. svibnja održava se festival suvremenog cirkusa. U petnaest dana trajanja festivala posjetitelji mogu vidjeti cirkuske predstave najrazličitijih stilova i formi izražavanja iz pet europskih zemalja i zemalja našeg susjedstva.

Jučer sam gledao predstavu u nastajanju Tijelo, zvuk i svjetlo. Izvodile su je plesačice Antea Marinović, Dora Papić i Antonija Vuletić uz glazbu Miše Komende i vizuale Darka Škrobonje. To je bila predstava o tijelu, zvuku i svjetlosti. Reakcije tijela na zvučne i svjetlosne efekte, a u nekim elemntima vidjeli smo i zvuk i svjetlost izazvan pokretima tijela. Plesom buđenja na parteru i zračnim akrobacijama na užetu, svili i trapezu djevojke su zaustaavile dah gledatelja. U malom prostoru šatora, sa šezdesetak mjesta, izvođači i publika bili su u najneposrednijem dodiru.

Kasnije, nakon predstave, upriličen je razgovor s izvođačicama i kreatorima predstave. Vani, u mraku, s upaljenim voštanicama, odigravala se predstava u predstavi u kojoj su svi podjednako sudjelovali. Lijep završetak dana.

Pozivam vas da posjetite neku od predstava. Program možete naći na http://cirkobalkana.org/en/programme-zagreb/  Dođite, Trnje na Savi vas čeka.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.