U Zagrebu smo najbolji, bit ćemo najbolji i u Preseki

Preseka je mala općina u Zagrebačkoj županiji s oko 1600 stanovnika i petstotinjak obitelji. Smještena je sjeverno od Vrbovca i okružena lijepom prirodom. Predvečer, na putu od Vrbovca prema Preseki, vidjeli smo nekoliko srna na poljima uz cestu. To je uobičajen prizor.

Sinoć smo u dvorani Općinskog vijeća Preseka osnovali organizaciju Stranke rada i solidarnosti. Uvijek je posebna atmosfera na osnivačkim skupštinama u općinama Zagrebačke županije, neposredna, srdačna i prisna – domaća. Tako je bilo i u Preseki.

Za predsjednika organizacije izabran je mladi Hrvoje Selak, otac troje djece, svestranih znanja i vještina, zaposlen u Svetoj Heleni. „Ušao sam u ovu stranku jer mi je uzor Milan Bandić i način na koji prihvaća ljude i pomaže im da ostvare najbolje stvari za svoju zajednicu“ – rekao je Hrvoje predstavljajući svoju organizaciju.

Milan Bandić, predsjednik stranke, u govoru često prekidanim pljeskom, dao je recept za uspjeh u politici. „Ključ je u dvije stvari, u radu i u solidarnosti. Moj tim i ja radimo po 16 sati dnevno i to se vidi po rezultatu u Zagrebu u mojih šest gradonačelničkih mandata. Stvar stoji ovako – zemlja se ore kad orna, ako je orete u bilo koje drugo doba neće biti koristi od toga. Uzaludan posao. Ali u politici ore se svaki dan 365 dana u godini. Ja tako radim svakodnevno po 16 sati. Stalno sam među ljudima. Bez toga nema uspjeha u politici.“

Na osnivačkoj skupštini ja sam istaknuo – Stranka rada i solidarnosti najjača je politička stranka u gradu Zagrebu. Od 17 zagrebačkih gradskih četvrti u 12 imamo predsjednika vijeća, a u još četiri zamjenika predsjednika. Svaki treći vijećnik u mjesnim odborima i gradskim četvrtima je iz Stranke rada i solidarnosti. I narano, imamo gradonačelnika glavnog hrvatskog grada. Sada kad imamo organizaciju u Preseki i ovdje ćemo biti najbolji na sljedećim lokalnim izborima. Bit ćemo zbog toga jer ćemo zajedno s ljudima raditi ono što je najbolje za ovaj kraj. U tome će vam pomoći i županijska organizacije 365 i središnjica.

U Zagrebačkoj županiji sada imamo stranačku organizaciju u svim županijskim gradovima i svim najvećim općinama. Za manje od tri mjeseca osnovat ćemo ogranke u preostalom općinama i bit ćemo najumreženija politička stranka zagrebačke županije.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.