Središte društvenog života Trnjana

Na sjednici gradske četvrti Trnje održane 27. studenoga  2017. godine donijete su odluke vezane za proračun gradske četvrti, preimenovanje parka imenom slavnoga trnjanskog sportaša i uzornog građanina Ivana Prebega, dozvolili smo produženo radno vrijeme nekim kafićima za Božić i Novu godinu, upali smo u uobičajena prepucavanja o pitanjima za koje vijeće gradske četvrti daje mišljenje Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

A potom je došla zadnja točka na kojoj smo, među ostalim, razgovarali o tome kako Trnje učiniti ljepšim mjestom za življenje. Naime, u gradskoj inicijativi za revitalizaciju malih tržnica možemo pokrenuti uređenje tržnice na Trnju. To je gradsko zemljište i sada napušten prostor na prestižnoj lokaciji u blizini Nacionalne sveučilišne biblioteke, Zagrebačkih fontana, Palače pravde i Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Osnovna je ideja da se plac preuredi i na njemu otvore manje tržnične butik prodavaonice. Ujedno, prostor bi se adaptirao u mjesto okupljanja i organizacije trnjanskih događanja. To bi  oživjelo stari plac tijekom cijeloga dana i dalo bi mu značajnu dimenziju društvenog središta. Nije teško taj sada mračni i zabačeni kutak zamisliti kao centar trnjanskoga druženja i trnjanskoga svjetla.

Na toj ideji nije bilo razlike među vijećnicima bez obzira na to iz kojeg „tabora“ dolaze i kakvu perspektivu zastupaju. U čemu je ključ – dobre ideje koje se mogu realizirati osobnim angažmanom motiviraju ljude.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Središte društvenog života Trnjana

  • prosinac 1, 2017 at 12:13 pm
    Permalink

    Predivno za vidjeti sjetim se djetinjstva i kada sam redovno obilazila naš plac i žao mi je da više ne dela jer je bio predivan jedan meni od najdražih placeva u Zagrebu. Baš se veselim obnovi našeg Trnjanskog placa

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.